Om oss

Rätt kunskap och rätt utrustning räddar liv. Vi arbetar för att skapa en tryggare omgivning och vardag för människor genom att tillhandahålla utbildningar och utrustning inom bland annat brandskydd, HLR, första hjälpen och mycket mer.

Akuthjälpen utbildar hela Sverige

Akuthjälpen är det personliga företaget med kunden i fokus, vi finns över hela landet, med extra stor närvaro i södra norrland. Där vi inte har egna instruktörer har vi seriösa och pålitliga samarbetspartners, vilket gör att vi kan leverera utbildningar och utrustning över hela landet med hög kvalitet. Våra lokalkontor finns i Järpen, Sundsvall och Örebro.

Egna instruktörer: Åre, Östersund, Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå, Falun, Gävle, Stockholm, Örebro

Partners: Kiruna, Luleå, Skövde, Göteborg, Sävsjö, Halmstad, Malmö

Samtliga av våra instruktörer är certifierade och yrkesverksamma inom ambulans, akutsjukvård eller räddningstjänst. De vet hur verkligheten ser ut och därför kan de förbereda er på vad som behöver göras om/när något händer. Vi är alltid uppdaterade med det absolut senaste rönen inom vår bransch.

Akuthjälpen då och nu

Akuthjälpen drivs sedan 2006 av Niclas Brissman. Han har arbetat som brandman i 15 år och innehar den europeiska CFPA licensen ”Fire Safety at Work”. Han är även utbildad ambulanssjuksköterska och aktivt yrkesverksam inom ambulanssjukvården samt har en bred erfarenhet som instruktör/utbildare i katastrof-, brand- och sjukvårdsutbildningar.

Kvaliteten på de utbildningar och den utrustning Akuthjälpen erbjuder förbättras tack vare att Niclas fortfarande är aktivt yrkesverksam samt hans breda yrkeserfarenhet

Sedan 2015 är Niclas vice ordförande och en av de drivande krafterna i Branschrådet för Hjärtstartare i Sverige (BFH), självklart är Akuthjälpen också medlem. BFHS verkar för att det ska vara en sund och seriös bransch och att de som investerar i hjärtstartare ska göra det av seriösa leverantörer.

sverigekarta
Niclas Brissman

Tack Niclas, du har ju bättre koll än vad vi har själva. Så skönt att veta att det räcker med ett telefonsamtal, så löser det sig. Oavsett om det är brandskyddsfrågor eller påfyllning av plåster. Du är en klippa!

HLF dekal hjärtsäkerzon 2021 webb