HLR – Utbildningen som alla bör gå!

Hjärt och lungräddning med hjärtstartare

I Sverige inträffar ca 10 000 hjärtstopp varje år och de flesta av dem i hemmet, på arbetsplatsen eller andra offentliga platser. Rätt utbildning, kunskap och utrustning skulle kunna rädda många av dessa personer. Vid ett hjärtstopp är tiden kritisk och de flesta får tyvärr hjälp för sent. Kan någon däremot starta HLR inom 1 minut och om en hjärtstartare används inom 3 minuter, så ökar överlevnaden med ca 70%.

Tack vare vår utbildning får deltagarna kunskap för att känna sig trygg i att kunna ingripa vid ett plötsligt hjärtstopp eller annan nödsituation och våga rädda liv. Utbildningen består av teoretisk och praktisk kunskap inom hjärt och lungräddning med hjärtstartare. Utbildning innehåller viktig teoretisk kunskap och många praktiska övningar där vi använder dockor med den senaste tekniken. Samtliga utbildningar hålls av yrkeserfarna instruktörer.

Praktisk och teoretisk utbildning

Våra instruktörer går igenom teorin bakom vad som orsakar ett hjärtstopp och hur en hjärtstartare kan få hjärtat att börja pumpa igen. Under utbildningen lär vi er även hur en hjärtstartare fungerar och ni får öva med riktiga övningshjärtstartare och träna på olika scenarion för att känna er trygga i en nödsituation. När det är möjligt använder vi den modell på hjärtstartare som finns på er arbetsplats eller i er omgivning.

Alla våra instruktörer har utfört HLR och använt hjärtstartare i verkligheten och kan förklara hur och vad som händer i denna kritiska situation.

Utbildningen tar även upp hur man bör agera vid luftvägsstopp (när någon sätter i halsen). Vi använder oss av de senaste dockorna med inbyggd feedback, där varje deltagare får objektiv feedback på hur bra HLR man gör. Det ökar kvalitén på utbildningen och ger en större trygghet i att våga ingripa i verkligheten.

Håll kunskapen uppdaterad

Även om man tidigare har gått en utbildning bör man med jämna mellanrum uppdatera och fräscha upp sin kunskap. Kontakta oss om ni vill vara säker på att ni och er personal har den senaste praktiska och teoretiska kunskapen för att rädda liv. Utbildningen följer Svenska HLR-rådets rekommendationer.

Hjärt och lungräddning med hjärtstartare

Kursinnehåll

Kursen följer Svenska HLR rådets riktlinjer och vi går igenom:
  • Larma 112
  • Medvetandekontroll
  • Andningskontroll
  • Stabilt sidoläge
  • HLR med praktiska övningar
  • Hjärtstartare med praktiska övningar
  • Livräddning vid luftvägsstopp

Upp till 15 st deltagare för att få träning med god kvalitet

Ca 2 timmar

Vi kommer till er arbetsplats!

Kursen kan även hållas utan praktiska övningar

Lär er att hantera en hjärtstartare!

En hjärtstartare ökar chanserna att överleva ett plötsligt hjärtstopp. Ge er personal rätt kunskap inom hjärt-lungräddning och hjärtstartare så de är trygga att ingripa om en nödsituation uppstår.

Alla våra utbildningar leds av certifierade instruktörer, vilka är aktivt yrkesverksamma inom ambulans, räddningstjänst och/eller akutsjukvård. De har en bred erfarenhet från verkliga situationer vilket ger en verklighetsanpassad utbildning med hög kvalité efter de senaste riktlinjerna. Utbildningarna följer HLR rådets kursprogram.