Hjärt och lungräddning med hjärtstartare

HLR – Utbildningen som alla bör gå!

Mycket praktiska övningar, dockor med den senaste tekniken så att du efteråt skall känna dig trygg i att kunna ingripa i en nödsituation och våga rädda liv.

I Sverige inträffar ca 10 000 hjärtstopp varje år och de flesta av dem i hemmet, på arbetsplatsen eller andra offentliga platser. Är du utbildad i hjärt-lungräddning, HLR, har du stor chans att rädda någon av dessa personer till livet. Med tillgång till en hjärtstartare inom några minuter ökar chanserna till 70%. Även om du tidigare gått en utbildning bör du uppdatera dig för att lära den senaste tekniken och öka chanserna för att rädda liv. Att snabbt sätta igång med HLR kan var skillnaden på liv och död. Utbildningen följer Svenska HLR-rådets rekommendationer och 2016 års riktlinjer.

Utbildningen innehåller mycket praktisk övning på dockor och på varandra, den tar även upp hur du bör agera vid luftvägsstopp, när någon sätter i halsen.

Vid ett hjärtstopp är tiden kritisk och de flesta får hjälp för sent.

Men om någon kan starta HLR inom 1 minut och en hjärtstartare används inom 3 minuter, då ökar överlevnaden med ca 70%.

På våra kurser lär vi er hur en hjärtstartare fungerar, Ni får öva med riktiga övningshjärtstartare och träna på olika scenarion för att känna er trygga i en nödsituation. Vi övar med tränings hjärtstartare och i möjligaste med den hjärtstartare modell som finns på er arbetsplats eller omgivning. Du lär dig vad som orsakar ett hjärtstopp och hur en hjärtstartare kan få hjärtat att börja pumpa igen. Alla våra instruktörer har utfört HLR och använt hjärtstartare i verkligheten och kan förklara hur och vad som händer i denna kritiska situation.

Vi använder oss av de senaste dockorna med inbyggd feedback, där varje deltagare får objektiv feedback på hur bra HLR man gör. Det ökar kvalitén på utbildningen och ger en större trygghet i att våga ingripa i verkligheten.

Kursfakta:

Kursen följer Svenska HLR rådets riktlinjer och vi går igenom:

Larma 112
Medvetandekontroll
Andningskontroll
Stabilt sidoläge
HLR med praktiska övningar
Hjärtstartare med praktiska övningar
Livräddning vid luftvägsstopp

Kontakt:
Telefon 070-512 16 91
Epost  info@akuthjalpen.se

Info:

Upp till 15st deltagare för att få träning med god kvalitet
Tid: ca 2 timmar
Plats: Vi kommer till er arbetsplats

Alla våra utbildningar leds av certifierade instruktörer, vilka är aktivt yrkesverksamma inom ambulans. räddningstjänst och/eller akutsjukvård, de har en bred erfarenhet ifrån verkliga situationer, det ger en verklighetsanpassad utbildning med hög kvalité efter de senaste riktlinjerna. Utbildningarna följer HLR rådets kursprogram.