HLR i Sundsvall

Akuthjälpen erbjuder en omfattande HLR-utbildning som förbereder dig att agera snabbt och effektivt i nödsituationer innan professionell hjälp anländer. Dessa första kritiska minuter är avgörande, och med rätt kunskap och åtgärder kan du rädda liv och minska konsekvenserna för den drabbade. Efter att ha genomgått vår kurs kommer du känna dig trygg och redo att ingripa vid akuta händelser i Sundsvall och dess omgivningar.

Vår utbildning bygger på Svenska HLR-rådets riktlinjer och kombinerar evidensbaserad teori med praktiska övningar. Vi har lokala instruktörer i Sundsvall som har omfattande erfarenhet från verkliga situationer samt med rätt utbildning vilket ger dig en realistisk och gedigen utbildning. Genom att använda instruktörer som är stationerade i Sundsvall säkerställer vi att utbildningen är anpassad efter de lokala förhållandena och behoven. Du får lära dig att skapa fri luftväg, hantera andningssvårigheter, utföra hjärt-lungräddning (HLR), ge konstgjord andning, stoppa blödningar och identifiera samt förebygga cirkulationssvikt (chock).

Vi anpassar utbildningen efter dina specifika behov och riskbilder. I Sundsvall erbjuder vi fördjupningar i olika akuta medicinska tillstånd såsom hjärtinfarkt, allergiska reaktioner, stroke, diabetes och epilepsi, samt olika typer av olycksfall som elolyckor, brännskador, nack- och ryggskador och skallskador. Utbildningen kan skräddarsys för att matcha dina önskemål och inkluderar olika typer av övningar baserade på den riskprofil som är relevant för din verksamhet.

Vi erbjuder även utbildningen "Första hjälpen vuxen" som onlineutbildning

Läs mer →

Sundsvall

Kursinnehåll

Kursens innehåll omfattar bland annat:
 • Larma 112
 • Kontroll av medvetande
 • Kontroll av andning
 • Stabilt sidoläge
 • HLR med praktiska övningar
 • Användning av hjärtstartare
 • Livräddning vid luftvägsstopp
 • Första hjälpen
 • Akut omhändertagande av skadade
 • Prioritering av akuta händelser (L-ABC)
 • Sjukdomslära: hjärt- och kärlsjukdomar, stroke, diabetes, epilepsi m.m.
 • Hantering av allergi, nackskador, blödningar, brännskador, cirkulationssvikt och förgiftning

 

Välkommen till oss på Akuthjälpen i Sundsvall för att säkerställa att du är förberedd på bästa möjliga sätt när olyckan är framme. Våra lokala utbildare i Sundsvall ser till att du får den bästa möjliga träningen anpassad efter stadens specifika behov.

Upp till 15 st deltagare för att få träning med god kvalitet

Ca 4 timmar

Vi kommer till er arbetsplats!

Ni kan rädda liv med rätt kunskap!

De första minuterna är helt avgörande för utfallet när en nödsituation uppstår. Utbilda personalen med rätt kunskap inom första hjälpen med HLR och rädda liv.

Alla våra utbildningar leds av certifierade instruktörer, vilka är aktivt yrkesverksamma inom ambulans, räddningstjänst och/eller akutsjukvård. De har en bred erfarenhet från verkliga situationer vilket ger en verklighetsanpassad utbildning med hög kvalité efter de senaste riktlinjerna. Utbildningarna följer HLR rådets kursprogram.