HLR i Umeå

Akuthjälpen i Umeå erbjuder en heltäckande kurs i hjärt-lungräddning (HLR) och första hjälpen, utformad för att förse dig med de nödvändiga kunskaperna och färdigheterna för att snabbt och effektivt hantera nödsituationer. Med fokus på de första viktiga minuterna innan professionell hjälp anländer, lär vår utbildning dig att agera korrekt och göra en livräddande skillnad.

Denna utbildning följer de senaste riktlinjerna från Svenska HLR-rådet och innefattar både teori och praktiska övningar. Våra instruktörer, som är baserade lokalt i Umeå, har omfattande erfarenhet av att hantera verkliga nödsituationer, vilket ger deltagarna en pålitlig och robust grund att stå på.

Kursen täcker viktiga aspekter såsom att säkerställa fria luftvägar, hantera andningssvårigheter, utföra effektiv hjärt-lungräddning, kontrollera blödningar och behandla cirkulationssvikt. Du får även praktisk träning i att använda hjärtstartare och hantera luftvägsblockeringar.

Vi anpassar våra utbildningar efter specifika behov och potentiella risker som kan vara relevanta för dig eller din organisation. Detta kan inkludera scenarier som hjärtinfarkt, allergiska reaktioner, stroke, diabetes, epilepsi samt olika typer av olycksfall som elskador, brännskador och skador på nacke, rygg och buk. Vi skräddarsyr kursen för att bäst möta era unika behov och förväntningar, vilket gör er optimalt förberedda för olika nödsituationer.

Vi erbjuder även utbildningen "Första hjälpen vuxen" som onlineutbildning

Läs mer →

UMEÅ

Kursinnehåll

Kursens innehåll omfattar bland annat:
  • Att larma 112 effektivt
  • Bedömning av medvetande och andning
  • Placering i stabilt sidoläge
  • Praktiska HLR-övningar
  • Användning av hjärtstartare
  • Åtgärder vid luftvägsstopp
  • Grundläggande första hjälpen och akut omhändertagande
  • Prioritering av akuta insatser enligt L-ABC
  • Förståelse för hjärt-kärlsjukdomar, stroke, diabetes, epilepsi, allergier, blödningar, brännskador, cirkulationssvikt och förgiftning

 

Vårt mål är att varje deltagare ska känna sig trygg och kapabel att ingripa vid en nödsituation efter att ha genomgått vår kurs. Tillsammans kan vi skapa en säkrare miljö för alla i Umeå.

Upp till 15 st deltagare för att få träning med god kvalitet

Ca 4 timmar

Vi kommer till er arbetsplats!

Ni kan rädda liv med rätt kunskap!

De första minuterna är helt avgörande för utfallet när en nödsituation uppstår. Utbilda personalen med rätt kunskap inom första hjälpen med HLR och rädda liv.

Alla våra utbildningar leds av certifierade instruktörer, vilka är aktivt yrkesverksamma inom ambulans, räddningstjänst och/eller akutsjukvård. De har en bred erfarenhet från verkliga situationer vilket ger en verklighetsanpassad utbildning med hög kvalité efter de senaste riktlinjerna. Utbildningarna följer HLR rådets kursprogram.