HLR i Örnsköldsvik

Akuthjälpen i Örnsköldsvik erbjuder en omfattande utbildning i hjärt-lungräddning (HLR) och första hjälpen, utformad för att ge dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att agera snabbt och effektivt i nödsituationer. Vår kurs fokuserar på de första kritiska 30 minuterna innan professionell hjälp anländer. Genom att använda rätt tekniker och ha rätt kunskap kan du rädda liv och minska skador för den drabbade.

Utbildningen följer de senaste riktlinjerna från Svenska HLR-rådet och inkluderar både teoretiska och praktiska moment. Våra lokala utbildare i Örnsköldsvik har stor erfarenhet från verkliga nödsituationer, vilket ger kursdeltagarna en solid grund att stå på när det oväntade inträffar.

Under kursen kommer du att lära dig att skapa fria luftvägar, hantera andningssvårigheter, utföra hjärt-lungräddning och konstgjord andning, stoppa blödningar, samt förebygga och behandla cirkulationssvikt. Dessutom får du kunskap om hur man använder en hjärtstartare och hanterar luftvägsstopp.

Vi anpassar utbildningen efter era specifika behov och risker. Detta innebär att vi kan inkludera scenarier som bröstsmärtor, allergiska reaktioner, stroke, diabetes, epilepsi samt olycksfall som elskador, brännskador, och skador på nacke, rygg och buk. Utbildningen kan skräddarsys för att passa era unika krav och förväntningar, så att ni är bäst förberedda på just de situationer ni kan ställas inför.

Vi erbjuder även utbildningen "Första hjälpen vuxen" som onlineutbildning

Läs mer →

ÖRNSKÖLDSVIK

Kursinnehåll

Kursens innehåll omfattar bland annat:
  • Att larma 112
  • Kontroll av medvetande och andning
  • Stabilt sidoläge
  • Praktiska övningar i HLR
  • Användning av hjärtstartare
  • Livräddning vid luftvägsstopp
  • Första hjälpen och akut omhändertagande
  • Prioritering av akuta händelser enligt L-ABC
  • Kunskap om hjärt-kärlsjukdomar, stroke, diabetes, epilepsi, allergier, nackskador, blödningar, brännskador, cirkulationssvikt och förgiftning

 

Vårt mål är att varje deltagare efter avslutad kurs ska känna sig säker och trygg i att ingripa vid en nödsituation. Tillsammans kan vi skapa en säkrare vardag för alla i Örnsköldsvik!

Upp till 15 st deltagare för att få träning med god kvalitet

Ca 4 timmar

Vi kommer till er arbetsplats!

Ni kan rädda liv med rätt kunskap!

De första minuterna är helt avgörande för utfallet när en nödsituation uppstår. Utbilda personalen med rätt kunskap inom första hjälpen med HLR och rädda liv.

Alla våra utbildningar leds av certifierade instruktörer, vilka är aktivt yrkesverksamma inom ambulans, räddningstjänst och/eller akutsjukvård. De har en bred erfarenhet från verkliga situationer vilket ger en verklighetsanpassad utbildning med hög kvalité efter de senaste riktlinjerna. Utbildningarna följer HLR rådets kursprogram.