HLR i Härnösand

I Härnösand erbjuder vi en omfattande kurs i hjärt-lungräddning (HLR) och första hjälpen, skräddarsydd för att ge dig de nödvändiga kunskaperna och färdigheterna för att effektivt hantera akuta situationer. Vår utbildning är utformad för att fokusera på de kritiska minuterna innan professionell hjälp anländer, vilket ger dig möjlighet att göra en livräddande insats.

Kursen följer de senaste riktlinjerna från Svenska HLR-rådet och inkluderar både teoretiska och praktiska moment. Våra instruktörer, med lokal förankring i Härnösand, har gedigen erfarenhet av att hantera verkliga nödsituationer, vilket ger deltagarna en solid och tillförlitlig grund att stå på.

Utbildningen täcker viktiga moment som att säkerställa fria luftvägar, hantera andningsproblem, utföra effektiv hjärt-lungräddning, stoppa blödningar och behandla cirkulationssvikt. Du får även praktisk erfarenhet av att använda hjärtstartare och hantera luftvägsblockeringar.

Vi anpassar våra kurser efter specifika behov och potentiella risker som är relevanta för dig eller din organisation. Detta inkluderar scenarier som hjärtinfarkt, allergiska reaktioner, stroke, diabetes, epilepsi samt olika typer av olycksfall som elskador, brännskador och skador på nacke, rygg och buk. Vi skräddarsyr kursinnehållet för att bäst möta era unika behov och förväntningar, vilket gör er optimalt förberedda för olika nödsituationer.

Vi erbjuder även utbildningen "Första hjälpen vuxen" som onlineutbildning

Läs mer →

Härnösand

Kursinnehåll

Kursens innehåll omfattar bland annat:
  • Effektiv uppringning av 112
  • Bedömning av medvetande och andning
  • Placering i stabilt sidoläge
  • Praktiska HLR-övningar
  • Användning av hjärtstartare
  • Åtgärder vid luftvägsstopp
  • Grundläggande första hjälpen och akut omhändertagande
  • Prioritering av akuta insatser enligt L-ABC
  • Förståelse för hjärt-kärlsjukdomar, stroke, diabetes, epilepsi, allergier, blödningar, brännskador, cirkulationssvikt och förgiftning

 

Målet med vår utbildning är att varje deltagare ska känna sig trygg och kapabel att agera vid en nödsituation efter kursen. Tillsammans kan vi bidra till att skapa en säkrare miljö för alla i Härnösand.

Upp till 15 st deltagare för att få träning med god kvalitet

Ca 4 timmar

Vi kommer till er arbetsplats!

Ni kan rädda liv med rätt kunskap!

De första minuterna är helt avgörande för utfallet när en nödsituation uppstår. Utbilda personalen med rätt kunskap inom första hjälpen med HLR och rädda liv.

Alla våra utbildningar leds av certifierade instruktörer, vilka är aktivt yrkesverksamma inom ambulans, räddningstjänst och/eller akutsjukvård. De har en bred erfarenhet från verkliga situationer vilket ger en verklighetsanpassad utbildning med hög kvalité efter de senaste riktlinjerna. Utbildningarna följer HLR rådets kursprogram.