Sms-livräddare – Lanseras snart i Jämtland

Sms-livräddare är en fantastisk tjänst som kan rädda liv i nödsituationer. Det är en mobilapplikation som kan användas för att skicka ut larm till utbildade volontärer i närheten som kan utföra hjärt-lungräddning (HLR) tills ambulansen kommer fram. Applikationen har visat sig vara särskilt värdefull i områden med långa ambulansresponstider eller om du är långt ifrån ett sjukhus.

Snart är det dags för lanseringen av Sms-livräddare i Jämtland! Vi på Akuthjälpen är mycket glada över att vara en del av detta initiativ och vi uppmanar alla att vara redo att använda den här livräddande tjänsten samt att man går en HLR utbildning så att man är redo.

Att vara en Sms-livräddare är enkelt. Du går en HLR utbildning, laddar ner appen och registrerar dig som frivillig. Om det inträffar en nödsituation i närheten av där du befinner dig, får du en pushnotis från appen och du kan välja att svara på larmet. Om du kan hjälpa till, får du instruktioner om var du ska gå och vad du ska göra tills ambulansen kommer fram.

Vill du veta mer om vad det innebär att vara Sms-livräddare? Klicka på knappen nedan


Läs mer om vad Sms-livräddare är

Dela detta inlägg

Intresserad av våra Hjärtstartare?

Klicka dig vidare här nedan